guatemala Huehuetenango SHB
Popis
Huehuetenango je jednou ze tří nevulkanických oblastí Guatemaly a zároveň nejvýše položenou a nejsušší oblastí s obdělávaným půdním prostředím, což z něj činí jednu z nejlepších oblastí pro produkci kávy. Proudy horkého vzduchu se ženou z plání Tehuantepec v mexické Oaxace a mísí se zde s chladným vzduchem sestupujícím z pohoří Cuchumatanes, čímž vytváří mikroklima chráněné před mrazem, které umožňuje pěstování kávy až do nadmořské výšky 2 000 metrů.
Extrémní odlehlost Huehuetenanga vyžaduje, aby téměř všichni producenti zpracovávali kávu sami. Naštěstí má region bohaté řeky a potoky, což farmářům relativně usnadňuje zakládání plantáží.
SHB (Strictly Hard Bean) specifikuje, že káva byla pěstována v nadmořské výšce nad 1 350 metrů.
Na této kávě se podíleli čtyři producenti z regionu Huehuetenango: Lety Anzueto z finca Isnul v La Democracia; Lety Perez z finca Buenos Aires Huixoc v La Democracia; Rene Perez z finca La Reforma v Cuilco; a Willy Perez z finca Las Americas a finca San Antonio, které se obě nacházejí v Agua Dulce.
Země: Guatemala
Farma: skupina farmářů
Region: Huehuetenango
Nadmořská výška: nad 1.350
Zpracování: Washed
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.