Novinka

guatemala Huehuetenango SHB

Vyvážená káva,  plné, hedvábné tělo s příchutí  a mléčné čokolády, sušenek a jemná acidita s tóny pomeranče.

 

 

  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
295 Kč 295 Kč 295 Kč 295 Kč 295 Kč 295 Kč 295 Kč 590 Kč 590 Kč 590 Kč 590 Kč 590 Kč 590 Kč 590 Kč 1 180 Kč 1 180 Kč 1 180 Kč 1 180 Kč 1 180 Kč 1 180 Kč 1 180 Kč od 295 Kč
  • HRUBOST MLETÍ
  • Gramáž
Kategorie: -Arabika-
 

Huehuetenango je jednou ze tří nevulkanických oblastí Guatemaly a zároveň nejvýše položenou a nejsušší oblastí s obdělávaným půdním prostředím, což z něj činí jednu z nejlepších oblastí pro produkci kávy. Proudy horkého vzduchu se ženou z plání Tehuantepec v mexické Oaxace a mísí se zde s chladným vzduchem sestupujícím z pohoří Cuchumatanes, čímž vytváří mikroklima chráněné před mrazem, které umožňuje pěstování kávy až do nadmořské výšky 2 000 metrů.
Extrémní odlehlost Huehuetenanga vyžaduje, aby téměř všichni producenti zpracovávali kávu sami. Naštěstí má region bohaté řeky a potoky, což farmářům relativně usnadňuje zakládání plantáží. 
SHB (Strictly Hard Bean) specifikuje, že káva byla pěstována v nadmořské výšce nad 1 350 metrů. 

Na této kávě se podíleli čtyři producenti z regionu Huehuetenango: Lety Anzueto z finca Isnul v La Democracia; Lety Perez z finca Buenos Aires Huixoc v La Democracia; Rene Perez z finca La Reforma v Cuilco; a Willy Perez z finca Las Americas a finca San Antonio, které se obě nacházejí v Agua Dulce.

 

 

Země: Guatemala

Farma: skupina farmářů

Region: Huehuetenango

Nadmořská výška: nad 1.350

Zpracování:  Washed

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola