Etiopie Amaro Gayo
Popis
Oblast Amaro se nachází východně od národního parku Nechisar a jihozápadně od oblastí Arba Minch v regionu Sidamo. Nachází se zde místní odrůdy kávy, vodopády a vysokohorské bambusové lesy, díky kterým je tato oblast jedinečná.
Tuto výjimečnou káva zpracovává a vyváží jediná žena mezi Etiopskými vývozci kávy, a to Asnakech Thomas . V roce 2005 se vratila do oblasti Amaro, ze které původně pochází a rozhodla se zlepšit kvalitu kávy a životní podmínky své komunity.
Založila farmu Amaro Gaya a sama pečlivě dohlíží pečlivou sklizní, tříděním a mletím kávy. Všechny kávy Amaro jsou pěstovány striktně ekologicky a mají certifikát Bio.
Káva kterou Vám nabízíme je zpracovaná suchou (natural) metodou a sušená výhradně na afrických postelích. Výsledkem této kombinace je velmi konzistentní profil kvality a chuti.
Farma Amaro se podílí na školení zemědělců v oblasti zvyšování výnosu a kvality. Zřídila také sdružení pro ženy pracující v oblasti kávy. Dále vytvořila a sponzoruje fotbalový tým Amaro Gayo, juniorský fotbalový fotbalový tým pro mládež v této oblasti, a financuje nákup knih a notebooků v místních školách. Farma Amaro si uvědomila závažnost změny klimatu a její dopad na okolní regiony a podpořila zemědělce, aby zasadili více stromů.
V roce 2013 káva Amaro Gayo Natural získala na mezinárodní konferenci Let´s Talk Coffee 1.místo v soutěži o nejlepší Single Origin.
Oblast: Amaro
Farma: Amaro Gayo
Majitel: Asnakech Thomas
Poloha: 1100 m n m.
Zpracování: natural, sun dried
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.