Columbie La Manuela
Popis
La Manuela Estate leží v oblasti Caldas, v blízkosti městečka Aranzazu.
Nejdříve farmáři shromáždí kávu, která je zvážena. Ta je v malém kamionu přemístěna z kávové plantáže na místo, kde probíhá mokré zpracování kávy. Kamion takových svozů udělá za odpoledne několik.
Když káva dorazí na místo, je vysypána do zásobníku, odtud putuje do loupacích strojů. Poté jde do demucilaginátoru. Díky této nové technologie již neexistuje fermentační proces. Nakonec se káva suší na slunci nebo v topné komoře. Poté se, testuje, ochutnává, měří a jakmile je vše v pořádku nechá se káva na hromadě, než bude připravena k zabalení a odeslání.
Region: Aranzazu, Caldas
Majitelé: 150 malých farmářů
Farma: La Manuela Estate
Velikost: cca 2,2ha
Nadmořská výška: 1960 m n m.
Zpracování: washed, sun-dried
Typ: Supremo
Odrůda: Castillo
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.