Novinka

Indonesie Sumatra Lintong Gr.1 TP

Tato káva má máslové tělo, lehkou svěží aciditu a chuť likéru z černého rybízu, rebarbory s bylinnými podtóny.

  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 215 Kč 430 Kč 430 Kč 430 Kč 430 Kč 430 Kč 430 Kč 430 Kč 860 Kč 860 Kč 860 Kč 860 Kč 860 Kč 860 Kč 860 Kč od 215 Kč
  • HRUBOST MLETÍ
  • Gramáž
Kategorie: Pražírna kávy
 

Nejdůležitější oblasti produkující kávu v Indonésii se nacházejí na ostrovy Jáva, Sumatra, Sulawesi (bývalý Celebes) a Timor. Pěstování kávy v Indonésii má 300letou historii.  Kávy „Lintong“ a „Mandheling“ pochází ze Sumatry, která se nachází na západním konci souostroví.

Lintong káva je pojmenované po regionu Lintong, kde se pěstují. Tento region se nachází v provincii Severní Sumatra.

Zpracování je specifické tím, že se nejedná o mokré, ani suché zpracování. Ručně sbírané kávové třešně jsou rozdrceny, ale zbývající dužina
není odstraněna tradičním fermentačním procesem, ale pomocí ručního tření pískem. Po několika dnech je slupka pergamino vysušená sluncem. Po vysušení se křehký obal pergamino odstraní a poté se káva prosévá a třídí podle barvy, velikosti a hmotnosti.

Káva Lintong za svou exotickou chuť vděčí  právě tomuto zvláštnímu procesu zpracování.

 

Region: Lintong

Farma: Jampit Estate

Ostrov: Sumatra

 

Odrůda: Typica

Zpracování: Wet-Hulled