Red espresso

Red Espresso (REDKO) není obyčejný čaj a není to ani typické espresso....

V roce 2005 Pete a Monique Ethelston vyrazili na líbánky do Himalájí. Když seděli v internetové kavárně v Káthmándú, dostali e-mail od dlouholetého obchodního partnera a přítele, Carla Pretoria, ve kterém jim píše o Red espressu..."kávě" z rooibosu. Carlova myšlenka na zdravou alternativu kávy z bylinného čaje rooibos, která roste pouze v jejich rodné Jižní Africe, je nadchla natolik, že se rozhodli spojit Monique vášeň pro zdraví životní styl a ekonomické myšlení Peta a založili společný podnik.

Rooibos je keř, který roste na jediném místě na světě, a to v Jižní africe v oblasti Cedarberg, kousek od Kapského města.

Patří mezi bylinné čaje. Ačkoli neobsahuje kofein ani tein, dokáže povzbudit. 

 

10 důvodů proč je tento čaj tak výjmečný

1. Pracují přímo s regionálními zemědělci a uplatňují zásady spravedlivého obchodu. 

2. Čaj se přirozeně pěstuje na nejvyšších plošinách pohoří Cederberg. Růst je zde pomalejší, ale právě díky vysokým nadmořským výškám se rozvijí sladší, odvážnější a bohatší chuť. Čaj je obhospodařován v přirozeném prostředí bez zavlažování. 

3. Farmy dodržují ekologické postupy a nepoužívají žádné herbicidy, pesticidy ani zavlažování. Hlavní farma získala nejvyšší hodnocení biologické rozmanitosti pro zemědělství co nejblíže k přírodě. To jsou věci, na kterým jim záleží.

4. Čaj je jediného původu. Na rozdíl od jiných výrobců rooibosu, čaj není nikdy míchán. Právě tato integrita a vzácná kvalita odděluje red espresso.

5. Redko se připravuje hlavně na kávovarech. Do vývoje mletí vložili nespočet hodin, což znamená, že tento unikátní čaj rooibos funguje perfektně v komerčních kávovarech espresso, ale můžete si ho připravit v Aeropressu, French Pressu, Nespressu, Moka konvičce.

6. Čaj rooibos je odborně zpracován týmem vyškolených řemeslníků. Monigue a Pete dbají na to, aby jejich farmáři rozuměli svému řemeslu, aby porozuměli složitosti a důležitosti mletí, a proto jim zajistili rozsáhlá školení v oblasti přípravy espressa z rooibos čaje

7. Speciální metoda přípravy a zpracování red rooibosu je důvodem, že extrahujete silnější, bohatší chuť rooibosu, doplněnou hustou zlatavou krémou. 

8. Red espresso obsahuje až 10x více antioxidantů než běžný čaj rooibos a 5x více než zelený čaj. 60ml nápoje se vyrovná šálku borůvek nebo 6 šálků šťávy z červené řepy

9. Ideální náhražka kofeinu, pokud se nechcete vzdát svého cappuccina. Vhodné jak pro děti, tak pro těhotné ženy, sportovce, vyznavače zdravého životního stylu nebo prostě jen tak, protože je super :) Lze doplnit medem a skořicí

10. Red espresso získalo šest globálních cen za inovaci produktů, dokonalost produktů a marketingovou dokonalost. V roce 2008 získal nejlepší ocenění od Special Coffee Association of America za nejlepší nový specializovaný nápoj. Nebyl to jen první čaj, který kdy vyhrál v SCAA, byli také první jihoafrickou společností, která to udělala.

 

 
250g ground rooibos a7cd9593 b4ec 40ad b2bb 39f688f8ed44 2000x
375 Kč
Skladem