Zambie Kachipapa AAA

Káva má hedvábné až plné tělo. Svěží acidita, tóny citrusových plodů spolu s tóny sladkého manga a švestky utváří jedinečnou chuť této kávy. Vhodná na filtrovanou kávu. 

 

 

  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
240 Kč 240 Kč 240 Kč 240 Kč 240 Kč 240 Kč 240 Kč 480 Kč 480 Kč 480 Kč 480 Kč 480 Kč 480 Kč 480 Kč 960 Kč 960 Kč 960 Kč 960 Kč 960 Kč 960 Kč 960 Kč od 240 Kč
  • HRUBOST MLETÍ
  • Gramáž
Kategorie: Pražírna kávy
 

Farma Kachipapa je rodinná farma o rozloze 350 hektarů, která se nachází nedaleko Serenje v Zambii. Farma leží v nadmořské výšce 1450 metrů nad mořem. Káva se pěstuje na tmavě červené písčité půdě, která obsahuje spoustu živin potřebných pro pěstování kávovníků. Veškerá káva je zavlažována, což zajistí dostatek vody během období sucha.
Období dešťů je v této oblasti obvykle listopad - duben, a pak nasleduje období sucha květen - říjen, přičemž nejteplejšími měsíci jsou září až listopad. Průměrné srážky se pohybují kolem 1 200 mm ročně. 

Kromě kávy se na farmě pěstují i stromy s makadamovými ořechy. Tyto stromy jsou aktivně mulčovány pomocí
přírodní tráva a vše, co je ořezáváno ze stromů. Tento způsob mulčování pomáhá zadržovat vlhkost v
půdě a zpomaluje odpařování, což je velice důležité i pro kávovníky v období horkých letních měsíců.
Farma Kachipapa se velmi aktivně věnuje podpoře místních komunit a snaží se zlepšit kvalitu života svým zaměstnancům.
 Již bylo postaveno 25 nových domů právě pro zaměstnance s nedávno nainstalovanými novými potrubními systémy pro čistou vodu. Farma je také schopna financovat místní školu, včetně učitelů a také poskytovat lékařskou pomoc a prevenci malárie místním komunitám.

 

Region: Serenje

Poloha: 1.450 m n m.

Farma: Kachipapa Farm

Velikost: 350 ha

 

Zpracování: washed, pulped natural

Odrůda: Catimor, Costa Rica